Legalizácia THC na Slovensku sa neočakáva ako z krátkodobého, tak ani z dlhodobého uhla pohľadu. Keďže sme konzervatívna krajina, niečo také tak skoro naozaj nehrozí. Veci síce môže zmeniť pripravovaná legalizácia marihuany v Česku, no nič veľké sa i napriek tomu neočakáva. Po nedávnom znížení trestov za držanie sušiny s THC pre bežných užívateľov, by tak mohlo prísť ďalšie zníženie.

legalizacia thc na slovensku
legalizacia thc na slovensku

Legalizácia THC Slovensko

Legalizáciu marihuany na Slovensku nemožno očakávať ako v blízkej, tak ani vo vzdialenej budúcnosti. Zmenu prinesú až ďalšie parlamentné voľby. Teda iba vtedy, ak sa ku kormidlu dostanú takzvaní liberáli. Pri súčasnej konzervatívno-socialistickej vláde sa rozhodne plnohodnotnej legalizácie nedočkáme. Psychoaktívna látka THC tak zostane ešte nejaký ten čas zakázaná.

Na Slovensku od roku 2022 platia miernejšie tresty pre užívateľov a väčšie tresty pre dílerov marihuany. Slovensko tak po novom začalo lepšie odlišovať užívateľa od dílera, vďaka čomu si bežný človek, ktorý si zaobstáva marihuanu len pre seba, nemusí odpikať trest, ako keby bol predajca na čiernom trhu.

👇 INZERCIA
happease