Rýdzo slovenská značka KONOPÁN prináša na slovenský spotrebiteľský trh veľmi zaujímavú novinku s alkoholom. Ide o prvé remeselno-konopné pivá priamo od farmárov, ktorí pestujú slovenskú konope. Majú objem o veľkosti 0,33l, sú nepasterizované a čo sa týka produkcie, tak ide o tradičnú výrobu. Preto možno povedať, že spotrebiteľský trh prechádza veľkou zmenou, kedy sa z bežných produktov stávajú konopné alternatívy. Máme tu konopnú kávu, konopný energetický nápoj a po novom už aj pivo.

cbd predajna sk

konopan-konopne-pivo
Remeselné pivo ponúka v 0,33l objeme konopný podtón, ktorý si okamžite zamilujete

Konopné pivo KONOPÁN

KONOPÁN vyrába pivá bez použitia pasterizácie, a to z konope, ktorá rastie výhradne iba na Slovensku. Čo sa týka obsahu alkoholu, tak ide o svetlé 11-tky s “príjemnou horkosťou a herbálnou koncovkou typickou pre konopu,” uvádza ambiciózny výrobca. Ako už bolo spomenuté, objem pív dosahuje 0,33l, kde je do 5% alkoholu. Najlepšie na tom ale je, že konope možno cítiť až na konci pôžitku. Jednoducho povedané, z chuťového uhla pohľadu ide o bežné pivo, avšak s tým rozdielom, že je k dispozícii konopný podtón so špecifickou horkosťou.

Všetko začalo stretnutím na konopnej farme v malej dedinke na Záhorí a debatou ako napomôcť ľuďom bez strachu znovuobjaviť konope. Keďže je konope z rovnakej čeľade ako chmeľ, odpoveď sa ponúkla sama.

Je zaujímave sledovať, ako sa nielen náš spotrebiteľský trh transformuje do podoby, kedy sa z bežných konzumných produktov stávajú konopné alternatívy. Keďže má konope množstvo priaznivých účinkov na ľudské telo, výrobcovia hľadajú možnosti, ako ju čo najlepšie zakomponovať do ich výrobkov. A KONOPÁN to robí na jednotku s hviezdičkou, o čom nás presvedčili i naše vlastné skúsenosti. Ak hľadáte niečo nové, niečo, čo na Slovensku ešte doteraz nebolo, tak prvé remeselno-konopné pivo od slovenských farmárov môže byť ideálnou voľbou.

👇 INZERCIA
Orange County CBD