Legalizácia THC v Česku zrejme naberie reálne kontúry. Naznačujú to viaceré uniknuté informácie, ktoré momentálne koľujú internetom. Jeden zo zdrojov je aj web businessofcannabis.com, kde sa píše o plnohodnotnej legalizácii pre dospelých so špeciálnymi licenciami a príslušnými kartičkami. Vyplýva to z uniknutého dokumentu, ktorý spomína 3 rôzne druhy licencií pre spotrebiteľov. Rozdiel spočíva najmä vo váhe dovoleného držania marihuanovej sušiny. Zatiaľ čo držiteľ licencie číslo 1. môže mať doma až 1 500 gramov, pri držiteľovi licencie číslo 2. sa toto číslo zredukuje až na 180 gramov.

Legalizácia THC v Česku
Legalizácia THC v Česku

Legalizácia THC Česko

To, o čom sa doteraz len šuškalo, môže byť už onedlho realitou. Ak by sme mali veriť uniknutým informáciám, tak Česko zlegalizuje marihuanu s THC. A to už čoskoro. Pôjde navyše o plnohodnotú legalizáciu, čo inými slovami znamená, že si THC produkty budú môcť zaobstarať aj v kamenných obchodoch. Okrem domáceho pestovania sa tak otvorí nová možnosť, ako sa dostať k legálnej marihuane. Tešiť sa ale môžu aj tí, ktorí si licenciu nezakúpia. Pripravovaný zákon by mal okrem iného dekriminalizovať držanie marihuany až do 10 gramov sušiny, ktorá má maximálne 10 percent THC.

Čo sa týka licencii pre spotebiteľov, tak vieme o troch typoch. Prvým je licencia číslo 1., ktorá ponúka najvyčšie výhody. Ako už bolo spomenuté, držiteľ takejto licencie môže mať pri sebe 30 gramov a doma až 1 500 gramov (licencia č. 2. len 180 gramov) sušiny s THC. Taktisto sa v uniknutom dokumente spomína povelená plocha na legálne pestovanie, ktorá dosahuje rovné 3 metre štvorcové.

Licencie číslo 2. a číslo 3. budú podľa všetkého takmer identické. Rozdiely by mali byť cítiť len v drobnostiach. Aplikačný poplatok dosiahne necelých 80 euro. Uniknuté informácie nespomínajú však žiadny cenový rozdiel medzi licenčnými poplatkami, čo je trošku zvláštne. Rovnako sme sa nič nedozvedeli ani o očakávanej legalizácii HHC, ktorá by mohla byť v Česku realitou spolu s legalizáciou THC začiatkom budúceho roka.

Licencie pre obchody a e-shopy

Ešte staršie uniknuté inforámcie spomínajú okrem iného aj licencie pre kamenné obchod a e-shopy. Ako sme mohli vidieť na vlastné oči, pôjde o viacero rôznych poplatkov, ktoré musia mať zaplatené všetci predajcovia legálnej marihuany s THC. Najlacnejšie to bude pre obchody, najdrahšie zase pre internetové obchody. A tak to je správne, pretože e-shop si dnes už môže otvoriť takmer každý. Ak bude teda chcieť niekto rozbehnúť online biznis s legálnou marihuanou, musí si pripraviť obdobne veľký kapitál, ako keby si chce otvoriť kamenný shop. Takto nejak by mala vyzerať legalizácia THC v Česku.

👇 INZERCIA
happease